The Necks fejrer 30 års jubilæum på Jazzhouse

 

Den australske trio The Necks markerer 30 års jubilæum med to koncerter næste uge i Jazzhouse, hvor de tidligere har givet flere udsolgte koncerter.


Det er 30 år siden, at Chris Abrahams, Tony Buck og Lloyd Swanton første gang spillede sammen som The Necks, men trioens flotte alder til trods er medlemmerne stadig produktive. De spiller flere liveshows end nogensinde før, turnerer i hele verden og er netop blevet annonceret som support for Nick Cave and The Bad Seeds' kommende Australien-tour. Trioen er desuden på trapperne med et helt nyt dobbeltalbum med titlen 'Unfold', som består af fire improvisationer optaget live i studiet. The Necks burde således være i storform, når de vender tilbage til Jazzhouse, som vi i al ydmyghed håber, de måske ser lidt som en hjemmebane.

 

The Necks har aldrig lagt skjul på den enorme inspiration, de får ved at spille live, hvor improvisationer over et musikalsk tema frit leder de tre musikeres brændende nysgerrighed ud i stadigt nye soniske afkroge. Publikummet på sin side lader sig lede af musikken og føres ud i vidunderlige lydlandskaber fra en anden verden. The Necks trækker utrætteligt tæppet væk under enhver forventning til, hvordan en akustisk klavertrio kan lyde, når de bevæger sig fra abstrakt jazz til store lydflader og tonale friforms forløb. Gang på gang har The Necks bjergtaget anmeldere og publikum med deres musik, som måske bedste kan betegnes som trancejazz.


I anledning af 30 års jubilæet bliver der oven i købet mulighed for virkelig at komme rundt om fænomenet The Necks, da de altså vil fylde Jazzhouse med forunderlige improvisationer hele to aftener i træk.

 

I anledning af jubilæumskoncerterne kan du i vores seneste Jazzhouse/Global-magasin også læse interview med The Necks. Interviewet kan også læses online her.


Mere info:

Tirsdag 15/11, kl. 20:00
Onsdag 16/11, kl. 20:00