A Clockwork Orange: Stanley Kubrick in Concert

søndag 24. september

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 225 dkk inkl. gebyr

Medarrangør: CPH PIX + artFREQ. + SNYK

Facebook event

Der venter en ekstraordinær koncert, hvor repertoiret er signeret af mesterinstruktøren Stanley Kubrick og hans banebrydende komponist Wendy Carlos, når det fulde score til Kubricks klassiker ’A Clockwork Orange’ opføres i Jazzhouse. Værket fremføres af The Will Gregory Moog Ensemble, der tæller medlemmer fra tre indflydelsesrige Bristol-bands: Goldfrapp, Massive Attack og Portishead.

Fans af Stanley Kubricks mesterværk ‘A Clockwork Orange’ og Wendy Carlos’ ledsagende og visionære score kan roligt glæde sig, når Jazzhouse lægger hus til The Will Gregory Moog Ensembles fortolkning af Carlos’ isnende synth-musik.

»Vi er alle kæmpe Kubrick-fans,« fortæller Will Gregory, manden bag ’The Moog Ensemble’. »Han er den filminstruktør, der har betydet mest for vores arbejde. Hans evne til at inkorporere avantgardemusik i sine virtuose visuelle stil er helt enestående.«

Will Gregory kendes fra sit orkester Goldfrapp, hvor han som komponist står bag den karismatiske sangerinde Alison Goldfrapp. Den musikalske opførelse af ’A Clockwork Orange’ ledsages af en visuel komposition af John Minton, der er en fast del af Portishead, og medlemmerne fra The Moog Ensemble har som de få kontakt og adgang til komponisten Wendy Carlos, der ikke har vist sig offentligt siden start-80’erne.

Scoret til ’A Clockwork Orange’ af Wendy Carlos (dengang Walter Carlos) blev helt uhørt solgt i mere end én million eksemplarer, da det udkom i forbindelse med filmens premiere i 1971, og betegnes med rette som en klassiker på højde med filmen. Wendy Carlos formåede at kombinere klassisk musik og synths i skræmmende effektiv symbiose, der sammen med brugen af den såkaldte vocoder skabte en lyd, der har inspireret et utal af kunstnere siden.

Wendy Carlos’ brug af det yderst specialiserede modular synth-system, der er opfundet af Robert Moog, har skrevet musikhistorie. Hendes album ’Switched-On Bach’ (1968) er stadig en af historiens bedst sælgende klassiske plader. Hun fortalte en ny generation af komponister og fortolkere, at den klassiske musik kunne rejse ind i tech-avantgarden med en ny og uset kraft.

Koncerten er en del af Kubrick Festival 2017, der kulminerer samme weekend, hvor Stanley Kubrick: The Exhibition åbner på GL. STRAND. Af samme årsag vil Kubricks familie være til stede ved koncerten.

’A Clockwork Orange – Stanley Kubrick In Concert’ præsenteres af Jazzhouse, CPH PIX, SNYK og artFREQ med støtte fra Nordea-fonden.

Jazzhouse