Benita Haastrup Trio - Jazzhouse

mandag 30. oktober

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 100 dkk inkl. gebyr

Medarrangør: Unicorn Jazz

Der venter nordisk jazz med et vitalt udtryk og en pulserende trommelyd, når Unicorn Jazz præsenterer trommeslager Benita Haastrups trio. Haastrup suppleres af Kaare Munkholm (vibrafon) og Jens Skou Olsen (bas).

Den nordiske lyd” er et udtryk, der i jazzsammenhæng har været kendt i en menneskealder. For mange står Jan Garbarek nok som en af de første musikere til at inkarnere begrebet, men den nordiske lyd er i dag ganske mange ting, og trommeslageren og percussionisten Benita Haastrup er en fornem dansk repræsentant.

Haastrups musik kan dog ikke umiddelbart sidestilles med den ofte svale og ambiente lyd, der f.eks. kendetegner en del af selskabet ECMs produktioner, og som for mange står som indbegrebet af den nordiske lyd. Tværtimod er Haastrups livligt og energisk pulserende lyd på trommerne, uanset om hun bruger stikker, brushes eller hænderne præget af en vitalitet og fysisk fremdrift, som gør hendes musik umiddelbart appellerende og medrivende. Og når man siger ”Haastrups musik” er det i virkeligheden uretfærdigt, for bassisten Jens Skou Olsen og vibrafonisten Kaare Munkholm har fuldt så meget lod og del i resultatet, som rummer de mest indtagende melodier og en stemning, som helt reelt afspejler de indtryk, trioen har modtaget igennem perioderne med turneer i det nordnorske. Og til tvivlerne: Jo, det swinger. Også i dén grad.

Line-up

Kaare Munkholm – vibrafon
Jens Skou Olsen – bas
Benita Haastrup – trommer

Jazzhouse