Den Sorte Skole Jazzhouse Take Over - Jazzhouse

lørdag 14. oktober

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 260 dkk inkl. gebyr

Medarrangør: smash!bang!pow!

Facebook event

Der venter en overrumplende sonisk rejse, når duoen Den Sorte Skole overtager Jazzhouse over to dage i oktober. Her vil de visionære, kritikerroste og globalt orienterede sampler-kunstnere holde hof til en eksklusiv weekend, hvor der dykkes dybt i alle hjørner af kataloget. Begge aftener vil byde på særlige musikalske gæster og DJs. Præsenteres i samarbejde med smash!bang!pow!

At tilbringe en weekend på skolebænken er ikke kedeligt, når det er Den Sorte Skole, der byder indenfor. 13 og 14. oktober indtager den kritikerroste duo bestående af Martin Højland og Simon Dokkedal Jazzhouse til en særlig weekend, der går i dybden med duoens kalejdoskopiske sampler-univers, ligesom duoen nøje kuraterer begge aftener med særligt inviterede gæster og DJs.

Bevæbnet med pladespiller og et vildtvoksende arkiv af obskure plader og field recordings fra hele verden har Den Sorte Skole siden starten i 2002 skabt et medrivende og hypnotisk udtryk, der udfordrer både geografiske og genremæssige grænser. Når man begiver sig på sonisk rejse med Den Sorte Skole, er det ikke usædvanligt at bevæge sig fra arabisk funk og haitianske voodoo-seancer til støvet amerikansk blues, frenetisk freejazz og asiatisk psych. Resultatet er på én gang anarkistisk, poetisk og dybt musikalsk. I 2015 udsendte Den Sorte Skole albummet ‘Indians & Cowboys’ – endnu en landvinding i deres eklektiske katalog, og et album, der forbandt de mange lydkilder i endnu mere komplekse og knejsende kompositioner end hidtil. Albummet blev da også rost både herhjemme og i udlandet og meget passende for Den Sorte Skoles globalt orienterede lyd modtog albummet i 2016 en DMA World som årets album.

Den Sorte Skole er en duo, der konstant har formået at hæve ambitionsniveauet og sætte nye standarder, og de stopper ikke med at udfordre sig selv. De seneste år har de formået at levere ekstatiske koncerter på store festivalscener herhjemme og i udlandet – og i år har de sat alle sejl til et brag af en koncert på Orange Scene med særlige gæster. Når Den Sorte Skole indtager Jazzhouse i oktober, bliver der dog mulighed for at opleve dem i et helt anderledes intimt set-up. Duoen har her fået mulighed for nøje at kuratere to aftener tilpasset Jazzhouse. Om deres Jazzhouse Takeover udtaler duoen:

»Jazzhouse er det fedeste spillested i København, med det skarpeste og mest interessante program, og vi har længe gerne ville sætte nogle særlige koncerter op lige præcis der. Til de to koncerter i efteråret graver vi dybt i kataloget og finder det virkeligt skæve og udfordrende frem.«

Som kendere vil vide udelukker det skæve og udfordrende dog på ingen måde festen, og der er i den grad lagt op til et globalt orienteret brag af en koncert skabt særligt til Jazzhouse.

Support: Simon Littauer
Simon Littauer er en københavnsk-baseret elektronisk musiker og producer. Simon spiller på modular-synthesizere og bevæger sig mellem techno, glitch og eksperimenterende i hans improviserede maskin-univers. Passive/Aggressive kalder hans lyde for “glimtvis storladne og Flying Lotus-agtige beats til Son Ashs retroklingende tyskerdroner”. Han er bla. kendt for sit arbejde med artister som Mø, School of X, Kill J, Kwamie Liv, Asteroids Galaxy Tour og Reptile Youth m.fl.

OBS! Bemærk, at dørene åbner kl. 19.00!

Jazzhouse