Emil de Waal+ Old News feat. Randi Laubek, Nulle m.fl. - Jazzhouse

lørdag 07. oktober

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 240 dkk inkl. gebyr

Arrangør: Beatbox

Facebook event

Emil de Waal, Nulle og hele resten af supergruppen Old News står klar til at fylde Jazzhouse med udsøgt blanding af traditionsbevidsthed og åbenhed. Præsenteres i samarbejde med Beatbox.

Savner du også musikken fra ‘Bennys Badekar’, ‘Gummi -Tarzan’, ‘Badminton’ og ‘En By i Provinsen’?  Det gjorde trommeslager og kapelmester Emil de Waal:

»Det er musikken fra min barndom og ungdom, vi spiller her. Musik, som har lagt hele grunden for min musikalitet og mit meget eklektiske virke med musik. Det er derfor meget forskellige, men altid virkeligt gode kompositioner, vi spiller. Jeg forsøger i stor respektfuld kærlighed til denne musik også at lægge grunden for, at vi får flere danske numre ind på linje med amerikanske jazzstandards«.

Med dyb rod i tradition, men samtidig med en stor grad af frihed, åbenhed og nyskabelse, kaster bandet sig på deres andet album – som udkom juni 2017 – over elskede danske klassikere. Kompositionerne udsættes for både vokal, elektronik, fire blæsere, to tangentspillere og masser af strenge og trommer. Dette skaber tilsammen unikke og moderne versioner af danske klassikere af så forskellige hjemlige komponister som bl.a. John Mogensen, Hans Henrik Ley, Aske Bentzon, Kenneth Knudsen, Fuzzy og Sven Gyldmark.

Live vil Emil de Waal+ Old News også præsentere musik fra bandets debutalbum fra 2016 med musik af blandt andre Sidney Bechet, Fats Waller, Jelly Roll Morton og Bessie Smith – den musik, Nulle spillede i sin ungdom. Bandet debuterede i 2015 til den officielle åbningskoncert på Copenhagen Jazz Festival, hvor Politiken kvitterede med fem hjerter og skrev: »Et aldeles forrygende orkester med en vidunderlig spændvidde. Now that’s jazz.«

Emil de Waal er trommeslager, kapelmester, komponist og producer. Hans professionelle musikerliv begyndte, da han som 20-årig i 1987 var med til at stifte fusionsbandet Bagdad Dagblad. Siden da har han samarbejdet med stort set alt og alle i Danmark, lige fra undergrund over jazz og rock til mere stuerene genrer i diverse tv-husorkestre, som for eksempel ‘Det Nye Talkshow’ med Anders Lund Madsen.

Emil de Waal og Nulle har samarbejdet før, nemlig med deres prisvindende kvartet og nykomponeret musik på albummet ‘Handmade in Denmark’, der har udmøntet sig i en Danish Music Awards Jazz for Årets Jazzudgivelse (hovedprisen) og et væld af rosende anmeldelser.

Line up:
Emil de Waal (trommer)
Jacob Anderskov (keyboards, accordeon)
Randi Laubek (vocal)
Band Ane (elektronik)
Mads Hyhne (trombone)
Gustaf Ljunggren (banjo, contra alt klarinet, guitar)
Elith ’Nulle’ Nykjær (klarinet)

Jazzhouse