Garth Knox & Saltarello Trio: Leonard: Book of Angels Volume 30 + Mike Sheridan solo - Jazzhouse

lørdag 11. november

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 165 dkk inkl. gebyr / 85 dkk inkl. gebyr (studierabat)

Medarrangør: G((o))ng Tomorrow

Facebook event

Festivalen G((o))ng Tomorrow byder i samarbejde med Jazzhouse på et fantastisk dobbeltprogram, hvor du kan opleve Garth Knox i møde med Saltarello Trio fortolke John Zorns musik. Efterfølgende giver danske Mike Sheridan solokoncert.

21.00 Garth Knox & Saltarello Trio: Leonard: Book of Angels Volume 30
22.00 Mike Sheridan Solo

Garth Knox & Saltarello Trio
Irske Garth Knox, der bl.a. har samarbejdet med Karlheinz Stockhausen, György Ligeti og Iannis Xenakis, er kendt som en af verdens bedste bratschister. På Jazzhouse præsenterer han sammen med franske Saltorello Trio deres fortolkning af den amerikanske legende, John Zorns, musikalske univers – og nærmere bestemt Zorns populære Book of Angels, som er blevet indspillet adskillige gange af vidt forskellige store musikalske personligheder, og som måske bedst beskrives som klezmer goes klassisk og middelalder goes folk. I foråret udgav Knox og Saltarello Trio deres ekstremt anmelderroste og nytænkende indspilning i form af albummet Leonard: Book of Angels Volume 30 på Zorns amerikanske pladeselskab, Tzadik.

Garth Knox siger selv om deres fortolkning: ”Many of the groups John [Zorn] works with are jazz or rock groups, so I think he found the idea of us mixing in our medieval, folk and classical styles very appealing. The sound of the viola d’amores with zarb or ethnic percussion over cello bass lines is very evocative, and we can transport people very quickly from one musical univers to another.” Det bliver med garanti en fascinerende og genreoverskridende musikoplevelse.

Mike Sheridan
Samme aften går Mike Sheridan på scenen i Jazzhouse med premieren på et helt nyt soloshow. Sheridan, der fik sit gennembrud i 2008 med debut-albummet I syv sind, som sikrede ham en Danish Music Award for årets bedste electronica-udgivelse, har de senere år koncentreret sig om at udvikle nye samarbejdsprojekter på tværs af genrer, komponere teatermusik og skabe store musikproduktioner. Sideløbende har han arbejdet i studiet på sit solo-projekt, og denne aften præsenterer han helt nyt materiale, som spænder fra ambient musik til massive elektroniske klangcollager, mangefacetterede beats og raffineret støj.

Han er kendt for at sætte en ære i live-elementet, og koncerten på G((o))ng Tomorrow Festival bliver ifølge Sheridan ingen undtagelse: ”Lydene er lavet ud fra et behov om at prøve nyt af. Et afkast af et eksperiment. En frigørelse. En collage. En sammenklemt udgave af noget som er foregået over meget lang tid. Hver lyd er et problem, der skal løses sonisk, og hver lyd har en måde at være på. Jeg går mere op, i at det skal være levende end forudsigeligt. Det bliver ekstremt pulserende og i stand til at ændre sig på alle mulige måder.”

Vi ses til G((o))ng Tomorrows afslutningsfest i Jazzhouse!

G((o))ng Tomorrow er en årlig festival i København
G((o))ng Tomorrow er en årligt tilbagevendende festival i København for ny, eksperimenterende musik og lydkunst på tværs af genrer og i mødet med andre kunstarter. I år finder festivalen sted fra 3. – 11. november, hvor fremsynede kunstnere fra Danmark og udlandet præsenterer den sidste nye eksperimenterende musik og lydkunst i mødet med andre kunstformer på forskellige venues i hele København. G((o))ng Tomorrow arrangeres af SNYK – genreorganisationen for ny, eksperimenterende musik og lydkunst.

Læs mere på www.gongtomorrow.dk

Jazzhouse