Jungle (UK) - Jazzhouse

søndag 12. november

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 280 dkk inkl. gebyr

Arrangør: Beatbox

Facebook event

Funky elektro-soul fyrer op under Jazzhouse, når engelske Jungle giver koncert til november. Præsenteres af Beatbox.

Rent stilmæssigt lægger Jungle sig tæt op af 1970’ernes soulede funk. Den britiske duo har hældt et skvæt modernitet ind over deres musik i form af elektroniske elementer og fræk dubleret falset ind over vokalen. Resultatet er intet mindre end fabelagtig neo-soul.

Jungle startede som en hemmelighedsfuld affære. Duoen ”J” og ”T” udgav singlerne ‘Platoon’ og ‘The Heat’ i 2013, og året efter kom de to skæringer ‘Busy Earnin’ og ‘Time’ på gaden. De fire singler resulterede i en pladekontrakt med XL Recordings, og i 2014 udkom en selvbetitlet debutplade. Og så kunne de to herrer ikke holde deres identitet skjult længere: Bag de to forbogstaver gemte der sig nemlig briterne Josh Lloyd-Watson og Tom McFarland.

Det hele startede i Shepherds Bush i London, hvor de to voksede op sammen, både som naboer og skolekammerater, helt tilbage fra de var 9 år gamle. I 2013 dannede de to venner Jungle, og resten er historie. Med sig live har duoen et imponerende hold bestående af musikerne Fraser MacColl, George Day, Dominic Whalley, Andro Cowperthwaite og Rudi Salmon. Tilsammen får de syv herrer taget til at lette med deres croonende soul.

Debutalbummet fra 2014 fik intet mindre end fem stjerner af GAFFAs Simon Nathanael, der beskrev det som et album, der: “…nærmest øjeblikkeligt hypnotiserer sjælen og sætter omverdenen ned i slowmotion” og slutter af med: “Det her er ganske tæt på at være et mesterværk.”

Tilbage i 2015 udtalte Tom og Josh i et interview at de var i gang med at bygge deres eget hjemmestudie, og efterfølgende ville kaste sig over en opfølger til den drønende populære debut. Det bliver spændende at se, om Jungle kommer med nye numre, når de spiller i Jazzhouse den 12. november.

Support til koncerten bliver engelske Gengahr.

Jazzhouse