LIARS (US/AU) + Happy Meals (UK) - Jazzhouse

lørdag 04. november

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 175 dkk inkl. gebyr

Medarrangør: smash!bang!pow!

Facebook event

Det er små tre år siden, vi sidst har hørt noget fra de amerikanske art punkere i LIARS. Med nye koncertdatoer og kryptiske video- og lydbidder på nettet melder LIARS at der er nyt album på vej. Happy Meals fra Skotland varmer op. Koncerten præsenteres i samarbejde med smash!bang!pow!

Vi har med en konstant forandrede enhed at gøre, når vi snakker LIARS, og bandet har kreativt været vidt omkring siden udgivelsen af deres næsten ikoniske debutalbum ‘They Threw Us All in a Trench and Stuck a Monument on Top fra 2001. Bandet startede ud som et guitardrevet støjrockband i start-00’erne, men nu med syv albums bag dem og et ottende på vej, har de udviklet sig til et grænsesøgende elektroband, der om nogen passer ind på det velrenommerede pladeselskab Mute.

Som et band, der er kendt for at have gennemgået mange forskellige kreative faser og varierende line-ups, er det endnu engang tid til en ny konstellation for LIARS. De kreative outfits og farveorgier, der har fulgt bandet i mere end 16 år er lagt til side, og bandmedlemmer har meldt deres exit. Tilbage står den excentriske frontfigur Angus Andrew, som har skulle revurdere hensigten med LIARS. Efter en venlig afsked med Aaron Hemphill og Julian Gross, rejste Angus Andrew til sit hjemland Australien for at producere et album, der ikke lyder som noget LIARS tidligere har lavet. De livlige baggrunde i Los Angeles, Berlin og New York er blevet erstattet med et nærvær, der er langt mere intimt og selvbiografisk, end dét LIARS, vi tidligere har hørt. LIARS træder endnu engang ud af deres komfortzone og ud på nyt musikalsk territorium. Om det fortæller Angus: »My favourite feeling is going into the complete unknown. What’s the point in making something you know you can? My goal was to make creative decisions that keep me awake at night.«

LIARS har fået stor anerkendelse for deres evne til at kombinere det foruroligende og surrealistiske med det smukke og nærværende, og de formår altid at kreere albums og performances med en snert af genialitet. De har en uhyggelig evne til at skifte fra det bizarre til det smukke, fra messende vokaler og løssluppenhed til dyb intimitet og sårbarhed. Live er LIARS en intens og ekstatisk oplevelse, som du ikke må gå glip af.

Med sig på turne har Angus samlet et nyt liveband og sammen rammer de Danmark for første gang siden LIARS spillede koncert på Roskilde Festival i 2014. Dengang konstaterede en anmelder, at den næste koncert med LIARS i Danmark gerne måtte være en klubkoncert, og det ønske bliver nu opfyldt, når LIARS besøger Jazzhouse til november.

Jazzhouse