Peter Evans Septet (US) - Jazzhouse

onsdag 01. november

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 130 dkk inkl gebyr

Facebook event

Trompetisten Peter Evans hører blandt tidens mest interessante amerikanske jazzmusikere. Nu har han samlet en skarp septet, bl.a. med forrygende Jim Black på trommer. Forvent en blanding af medrivende moderne jazz og elektroniske klange, når septetten rammer Jazzhouse 1. november.

Den amerikanske trompetist Peter Evans har man efterhånden kunnet opleve flere gange i Jazzhouse – bl.a. med portugisiske Rodrigo Amado og senest med tysk/amerikanske Amok Amor, der spillede tilbage i foråret 2017. Her lod Salt Peanuts’ Jan Granlie sig begejstre af Evans’ spil og skrev: »I tillegg er Evans trompetspill en historie i seg selv. Jeg kan ikke huske å ha hørt en mer energisk og hardt-blåsende trompetist siden … kanskje Freddie Hubbard.«

Nu får vi chancen for at høre ham for fuld udblæsning med et af hans egne ensembler – tilmed i det store format med hans nye septet. Et ensemble, der viser ikke blot viser Evans som en fremragende musiker, men også som en formidabel orkesterleder, som skaber stort rum til sine medmusikere i en musik, der forener det frit improviserede med ambitiøse kompositioner. Her møder en håndspillet og akustisk jazztradition elektroniske instrumenter og klange, og inspirationen fra free jazz går hånd i hånd med en gæld til ny kompositionsmusik og avantgarde. Et modigt, men samtidig medrivende bud på jazz til det 21. århundrede.

Om sig har Evans samlet et vitalt hold af musikere med vidt forskellig baggrund, men med en fælles interesse for det improviserede og grænsesøgende. Bag trommerne sidder den suveræne Jim Black, der favner både jazzen og den mere eksperimenterende rock. Han suppleres af slagtøjsspiller Levy Lorenzo, der har baggrund i den elektroakustiske musik, og som leverer både percussion og live elektronik på scenen. Som et særpræget bidrag til lydbilledet finder man violinist Mazz Swift, der arbejder med alt fra rock og hiphop til irsk folkemusik. Bassist Tom Blancarte har spillet med i flere af Peter Evans’ projekter og favner desuden både postpunk og jazz, ligesom han er aktiv i doom tuba trioen The Gate og i øvrigt underviser på Musik & Teaterhøjskolen i Danmark.

Hele herligheden bindes sammen af den alsidige tangentspiller Ron Stabinsky, der håndterer både klaver og synths, samt den elektroniske kunstner Sam Pluta, der har arbejdet med navne som Ingrid Laubrock, Craig Taborn og Evan Parker, ligesom han ofte har samarbejdet med Peter Evans i andre sammenhænge.

Et stærkt hold, der uden tvivl vil byde på et rigt orkestreret og stimulerende bud på, hvordan samtidsjazz kan lyde, når de gæster Jazzhouse til november.

Line-up
Peter Evans – trompet
Mazz Swift – violin
Ron Stabinsky – piano/synthesizer
Sam Pluta – live elektronik
Tom Blancarte – bas
Levy Lorenzo – percussion, live elektronik
Jim Black – trommer og elektronik

Jazzhouse