Schweppenhäuser / Thomsen & Morten Søndergaard - Jazzhouse

torsdag 26. oktober

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 100 dkk inkl. gebyr

Medarrangør: Lyd+Litteratur

Facebook event

Tag med på en vild og poetisk rejse ind i bjergets hjerte og stilhedens kammer, når digteren Morten Søndergaard og den elektroniske duo Schweppenhäuser/Thomsen 10 år efter deres debut, ‘Hjertets abe sparker sig fri’, præsenterer det nye værk ‘SPEOS’ live. Jazzhouses kælder forvandles til en mørk surround sound-grotte i et overvældende og ambitiøst værk. Præsenteres i samarbejde med Lyd+Litteratur Festival.

I 2007 udsendte den elektroniske duo Schweppenhäuser/Thomsen og digteren Morten Søndergaard ‘Hjertets abe sparker sig fri’ (på Geiger Records’ lyd+litteratur-label): et album som satte nye standarder for samarbejder mellem digtere og musikere. Foruden store anmelderroser blev albummet bl.a. belønnet med en P2-pris, og trioen spillede i de følgende år et utal koncerter i ind- og udland.

Nu, 10 år senere, følger Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard op med værket ‘SPEOS’ – det græske ord for hule. En person er blevet sendt ud på en art mission og lander på en bjergside et ukendt sted. Det er meningen, at han skal ind i bjerget og ind gennem et enormt underjordisk gangsystem for at finde frem til det, nogen har kaldt stilhedens kammer – et kammer, som ligger dybest inde i bjerget. Fra denne rejse dybere og dybere ind i mørket rapporterer den udsendte, og lytteren følger med hele vejen. Eller: så længe forbindelsen holder. Sådan omtrent lyder den historie, som Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard har sat i musik i ‘SPEOS’: en over to timer lang lydrejse ind i det ukendte, ind i det samtidigt foruroligende og dragende – ind i bjergets hjerte.

I samarbejde med festivalen Lyd+Litteratur kan Jazzhouse præsentere en live-fremførelse af ‘SPEOS’ i jubilæumsåret for konstellationens første udgivelse. Fra hjertets abe tager de nu publikum med til bjergets hjerte, og Jazzhouses kælder forvandles til en mørk surround sound-grotte, hvor det ambitiøse værk folder sig ud. Koncerten er todelt med en pause indlagt midtvejs.

Morten Søndergaard er for tiden også aktuel med bogen ‘Fra i dag’ (Gyldendal) – et bind med samlede digte fra 25 års poetiske undersøgelser.

Om Lyd+Litteratur:
Lyd+Litteratur er en festival og udgivelsesrække i spændingsfeltet mellem litteratur, musik og lydkunst.  Festivalen blev grundlagt i 2002 og arrangeres af Geiger Records, 365TEKSTER og Litteraturen på Scenen.

Jazzhouse