Skammens Vogn - Jazzhouse

fredag 07. juli

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 120 dkk inkl. gebyr (U26 billet - 80 dkk inkl. gebyr)

Medarrangør: Copenhagen Jazz Festival

Facebook event

Skammens Vogn åbner Copenhagen Jazz Festival i Jazzhouse med deres originale univers, hvor Nikolaj Zeuthens skævt poetiske tekster møder et både skramlet og dansabelt new wave-lydbillede. Bandet er aktuelle med albummet ‘Sukaley!’ (Tambourhinoceros), der beskrives som »en selvhjælpsbog, man kan danse til«.

Ordet ‘alternativ’ er efterhånden blevet en kliché inden for musik. Men i tilfældet Skammens Vogn tør man alligevel tage det i sin mund, for det danske orkester stikker i den grad ud i musiklandskabet med deres idiosynkratiske sange. Sange, der bevæger sig på en hårfin grænse mellem det naive og det poetiske, det dansable og det kejtede. Da bandet udsendte deres debutalbum i 2008, delte de da også i den grad vandene blandt kritikerne. Nogle hyldede deres egensindige univers som genialt, mens andre fandt det useriøst og dilettantisk. Dette til trods står sange som ‘Personen’ og ikke mindst ‘Dårlig fødselsdag’ stadig som skæve nyklassikere.

Med tiden er det musikalske udtryk blevet lidt mindre skramlet, men den grundlæggende interesse for det skamfulde og akavede er intakt hos bandet, der i 2013 udsendte det helstøbte album ‘Asfalt’, spækket med stærke sange som ‘Svigemors bil’, ‘Kender du det’ og titelnummeret. I år blev bandet så signet af det toneangivende indie-selskab Tambourhinoceros, der udsendte seneste album ‘Sukaley!’ Et album, som bandet på karakteristisk vis beskriver som »en selvhjælpsbog, man kan danse til«.

Fra starten har Skammens Vogn bestået af den allestedsnærværende multiinstrumentalist Oliver Hoiness og Jakob Millung samt digter/vokalist Nikolaj Zeuthen, hvis lyriske univers er med til at gøre Skammens Vogn til noget helt særligt. Live suppleres trioen desuden af Nicklas Sørensen (Papir), Anders Wallin og Mathilde Zeuthen. Sammen skaber de en koncertoplevelse med plads til både dans, latter og fællessang, samtidig med at sangene skejer ud i krøllede forløb, der også kan rumme det moderne menneskes skam, angst og uro. Så kør ind i sommeren på Skammens Vogn, når de åbner Copenhagen Jazz Festival i Jazzhouse!


In English

Skammens Vogn will be the first act to be presented at Jazzhouse during the Copenhagen Jazz Festival. The band, famous for their alternative, poetic lyrics and noisy yet danceable new wave sound, have since their debut album from 2008 been the core of the modern alternative Danish music scene.

Bemærk: Til denne koncert kan unge under 26 år købe U26-billet til reduceret pris. ID skal vises i døren.

Jazzhouse