The Melvins (US) + Redd Kross (US) - Jazzhouse

tirsdag 17. oktober

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 250 dkk inkl. gebyr

Facebook event

Et af den tunge rockhistories absolut vigtigste bands, amerikanske The Melvins, vender tilbage til Jazzhouse. Bandet var forløbere for 90’ernes store grunge-bølge og et af Kurt Cobains yndlingsbands. Med sig har de kultbandet Redd Kross, der også har inspireret navne som Nirvana og Sonic Youth.

Med en kombination af Black Sabbath-tunge riffs, punket vildskab og en eksperimenterende tilgang har den amerikanske gruppe The Melvins siden starten af 80’erne været stilskabere inden for den alternative rock. Et band, der med deres tunge og flossede udtryk har været med til at definere genrer som sludge og stoner rock, ligesom de regnes for en af de afgørende inspirationer for grungen.

En af grundlæggerne af The Melvins – bassisten Matt Lukin – var da også med til at grundlægge grunge-pionerbandet Mudhoney. Ligesom selveste Kurt Cobain omtalte The Melvins som et af sine yndlingsbands. Cobain medvirkede da også som musiker og co-producer på albummet ‘Houdini’ fra 1993, der i dag står som en af bandets klassikere.

Selvom grungebølgen var med til at få The Melvins ud til et større publikum, forhindrede deres kompromisløse og skæve univers dem i at blive store rockstjerner, som det skete for flere af genrens øvrige udøvere. Til gengæld har bandet formået at fastholde det eksperimenterende udgangspunkt, og her over 30 år efter deres fødsel, fortsætter de med at udfordre rockens og metallens konventioner.

Da vi sidst havde æren af at præsentere bandet var i forbindelse med udgivelsen af deres forrige album ‘Basses Loaded’, der havde prominente gæstemusikere med. Når The Melvins igen optræder på Jazzhouse bliver det imidlertid med deres nye dobbeltalbum ‘A Walk With Love and Death’, der udsendes på Mike Pattons Ipecac-label, som har været The Melvins’ primære label siden slutningen af 90’erne. Pladen adskiller sig fra gruppens tidligere udgivelser ved at være soundtracket til en Jesse Nieminen-instrueret kortfilm af samme navn, som bandet selv har produceret. »This was a huge undertaking« fortæller frontmand Buzz Osborne, »All three things: the album, the soundtrack and the film are benchmarks for us.«.

Redd Kross
Med som support er de amerikanske alternative rockere i Redd Kross; bandet, hvis historie er for god til at være sand. Gruppens grundlæggere er brødrene Jeff og Steve McDonald, der har rødder i sen-70’ernes punkscene – hvor de vel og mærke kun var 15 og 11 år gamle – og som varmede op for Black Flag som deres første koncert. Med deres selvbevidste glamede, psykedeliske, garageinspirerede Cheap Trick/Kiss/Revolver/post-Kim Fowley rock n roll har bandet i mange årtier charmeret sig ind på samtlige musikanmeldere, loyale rockfans og ikke mindst nogle af de største rockartister i musikhistorien, heriblandt Nirvana og Sonic Youth.

Alligevel har bandet aldrig opnået kommerciel succes, men deres seks fuldlængde album og to EP’er har haft en stor rolle og ikke mindst indflydelse på undergrundens rockscene. Det skal derfor ikke være nogen hemmelighed, at vi er enormt begejstrede for at kunne præsentere kultbandet på Jazzhouse!

Jazzhouse