27/04

STORE SCENE

Amok Amor (US/DE/SE)

Køb billet

Thursday kl. 20:00

Dørene åbner kl. 19.00 (siddende koncert)

140 dkk inkl. gebyr

Knivskarp kvartet forbinder moderne jazz, politisk engagement og strømninger fra USA, Tyskland og Skandinavien. Præsenteres i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark

 

Petter Eldh (bas) Christian Lillinger (trommer) Wanja Slavin (saxofon) Peter Evans (trompet)

Den amerikansk/tysk/svenske kvartet Amok Amor lægger ikke skjul på, at de har en grundlæggende tro på musikkens iboende evne til at gøre os mere åbne, lyttende og reflekterende væsner. Omvendt lægger de heller ikke skjul på, at verden er et kaotisk sted, og at kampen for det progressive og humanistiske er nødvendig.

 

Amok Amor er således også en hyldest til menneskets stræben efter frihed, retfærdighed og fremskridt. En stræben, der manifesterer sig i musikkens vitale og åbne form, der trækker på et væld af progressive strømninger i jazzen. Det er moderne jazz med elementer af både freejazz, hiphop, funk og progrock og med en politisk kant, der bl.a. giver sig udtryk i eksplicitte referencer til Marx og Engels, ligesom de omtaler deres musik som "Sozialistischer Jazz".

 

Kvartetten samler stærke kræfter fra den europæiske og amerikanske jazz. Bag trommerne finder vi således den forrygende tyske Christian Lillinger, der bl.a. kendes fra samarbejder med Alexander von Schlippenbach, Joe Lovano og Axel Dörner, ligesom han også har spillet med den danske legende John Tchicai. Sammen med den svenske bassist Petter Eldh udgør han den stærke rytmebund i Amok Amor. Han kendes herhjemme bl.a. for sit samarbejde med saxofonist Marius Neset, hvor han har fremvist sin store tekniske virtuositet. Sammen med den tyske saxofonist Wanja Slavin, har Lillinger og Eldh tidligere haft trioen Starlight. Denne trio er dog altså nu vokset til kvartetten Amok Amor, hvor sidste medlem er den fantastiske amerikanske trompetist Peter Evans - en af de mest fremtrædende trompetister på New Yorks avantgarde-jazz scene.

 

Amok Amor udsendte deres første album i 2015 på Boomslang. Et album, som i LondonJazz bl.a. fik følgende ord med på vejen: "This debut album confirms an exciting new prospect. The nonchalance and ease with which some fairly extended, closely scripted sections are negotiated creates a sense of freedom and spontaneity. The quartet are individually dazzling, but it’s the chemistry and invention of the collective that makes this band fizz."


Line-up

Petter Eldh - bas

Christian Lillinger - trommer

Wanja Slavin - saxofon

Peter Evans - trompet