27/02

LILLE SCENE

UnicornBob Rockwell New Trio (US/DK)

Køb billet

Monday kl. 20:00

Dørene åbner kl. 19.00

100 dkk inkl. gebyr (kun dørsalg)

Årets første Unicorn Jazz byder på smukt modnet og personligt saxofonspil fra Bob Rockwell i samspil med to lysende talenter på den københavnske scene.

 

Bob Rockwell (sax) Jesper Thorn (bas) Terkel Nørgaard (trommer)

For 35 år siden valgte en ung, amerikansk tenorsaxofonist at slå sig ned i København. Det ville være en overdrivelse at sige, at han var den første, for igennem de foregående 25 år havde København i kortere eller længere perioder været hjemsted for instrumentkolleger som Stan Getz, Dexter Gordon, Ben Webster, Sahib Shihab, Ernie Wilkins og flere til. Men Bob Rockwell, for ham var det, kom i de følgende år ikke til at gøre sig mindre gældende end de just nævnte.

 

Hans store, myndige tone, hans livlige frasering og hans gennemprofessionelle tilgang til det at spille musik, gjorde ham hurtigt både respekteret, afholdt og efterspurgt. Blandt hans samarbejdspartnere igennem årene har været Jesper Lundgaard, Jan Kaspersen, Kjeld Lauritsen, Alex Riel, Kasper Villaume og Jens Søndergaard. 

 

Rockwells musikalske rødder er solidt forankret i skikkelser som Dexter Gordon, Gene Ammons og Sonny Stitt, men som årene er gået, står den nu 71-årige Rockwell som en dybt personlig og smukt modnet kunstner, hvis spil er umiddelbart genkendeligt. Men Rockwell er også en musiker, som ikke sidder fast i fortiden. For et par år siden startede han et samarbejde med to langt yngre musikere (faktisk kunne de være hans børnebørn), og de, der har hørt denne sprudlende trio, vil igen og igen længes efter et genhør.

 

Bassisten Jesper Thorn og trommeslageren Terkel Nørgaard forekommer i meget høj grad at trække på samme hammel som Rockwell, uagtet at de også beskæftiger sig med flere helt anderledes former for improviseret musik, ikke mindst deres trio Reverse (hvor pianisten Søren Gemmer er tredjemand). Men med Rockwell er menuen hentet fra dennes enorme bagkatalog af standardnumre fra Den Store Amerikanske Sangbog plus nogle af de store, klassiske jazzstandards. Og kombinationen tenorsax, bas og trommer er heller ikke helt gængs i jazzsammenhæng, om end selvfølgelig både Sonny Rollins, John Coltrane og Joe Henderson med held har udnyttet den. Der er god grund til at glæde sig til denne flotte start på årets Unicorn Jazz-arrangement.

 

Line-up

Bob Rockwell - saxofon

Jesper Thorn - bas

Terkel Nørgaard - trommer