19/04

STORE SCENE

Das Kapital (DK/DE/FR)

Køb billet

Wednesday kl. 20:00

Dørene åbner kl. 19.00

140 dkk inkl. gebyr / Siddende koncert

Europæisk jazz med vid og bid fra fransk/tysk/danske Das Kapital, der på deres seneste album byder på egne kompositioner og inspiration fra Wayne Shorter.
Præsenteres i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark og Institut français du Danemark.

 

Daniel Erdmann (tenor- og sopransaxofon) Hasse Poulsen (guitar) Edward Perraud (trommer)

Med musikere fra Tyskland, Frankrig og Danmark og en dristig tagen livtag med europæiske musiktraditioner og tankegods i en jazzkontekst, er Das Kapital blevet en af de mest vitale europæiske jazztrioer. En gruppe, der har udsendt flere roste albums og spillet en lang række koncerter på nogle af Europas mest velrenommerede jazzfestivaler, ligesom de har turneret i bl.a. Kasakhstan, Marokko, Mellemeuropa mm.

 

De har høstet store store roser for deres fortolkning af den østrigske komponist Hanns Eisler, men med det seneste album, "Kind of Red", har de dog arbejdet med egne kompositioner og med et stort nik til den amerikanske jazz. Titlen "Kind of Red" er i sig selv et finurligt spil på Miles Davis' "Kind of Blue" i møde med socialistiske og marxistiske brokker fra det gamle Europa. Og de friske kompositioner henter inspiration fra Wayne Shorter, hvis koncert i Berlin i 2012 gav trioen blod på tanden i forhold til at udfolde det kompositoriske univers.

 

Trods inspirationen fra Shorter er Das Kapital dog fortsat deres helt egne. En velspillet trio, der blander det europæiske og amerikanske med intelligens, nerve og en egen bidsk humor.

 

Line-up

Daniel Erdmann - tenor- og sopransaxofon

Hasse Poulsen - guitar

Edward Perraud - trommer

 

Koncerten præsenteres i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark og Institut français du Danemark.