20/09

STORE SCENE

Ingrid Laubrock's Anti-House (DE/US)

Køb billet

Saturday kl. 21:00

Dørene åbner kl. 20.00

130 dkk inkl. gebyr

En aften med musik fra frontlinien af den nyskabende moderne jazz, et sted imellem free jazz og traditionsbevidste kompositioner.

 

Ingrid Laubrock (saxofoner) Mary Halvorson (guitar) Kris Davis (piano) John Hebert (bas) Tom Rainey (trommer)

Den tyske saxofonist Ingrid Laubrock er en af de mest interessante og fremadstormende stemmer i moderne, eksperimenterende jazz. Hun er en evigt udforskende komponist, der med ensemblet Anti-House har samlet et drømmehold af ligesindede musikere, der alle opererer i grænselandet mellem komposition og improvisation.

 

Laubrock, der har vundet og været nomineret til et hav af priser, er dybt optaget af at udfordre jazzens form – hun skriver sig på den måde ind i en avantgarde-tradition, som også den tidligere samarbejdspartner Anthony Braxton tilhører, hvor præcist afmålte og gennemkomponerede stykker brat afveksles af frådende, frie improvisationer. Denne tilgang stiller enorme krav til musikerne, der altså ikke blot skal mønstre telepatisk og idérigt sammenspil, men også skal være dybt disciplinerede.

 

Det er heldigvis intet problem for Anti-House, der foruden Ingrid Laubrock selv tæller Mary Halvorson, Kris Davis, John Hebert og Tom Rainey – alle kæmpe kapaciteter inden for dette frit definérbare spændingsfelt, hvor moderne komposition, avant-rock og full-on free jazz tørner sammen med både poetiske og hæsblæsende resultater til følge.

 

Ingrid Laubrock's Anti-House er med andre ord en gruppe dedikeret til at træde nye stier for jazzen, med en stor forkærlighed for det frie eksperiment – og en åbensindet, intelligent og altomfavnende tilgang til traditionen.

 

 

in english

 

Experience a night of music from the edge where free jazz is coupled with an awareness of composition. In front is rising star Ingrid Laubrock (saxophones) joined by Mary Halvorson (guitar) Kris Davis (piano) John Hebert (bass) Tom Rainey (drums).

 

 

Line-up

 

Ingrid Laubrock - saxofoner

Mary Halvorson - guitar

Kris Davis - piano

John Hebert - bas

Tom Rainey - trommer