24/02

STORE SCENE

VinterjazzJim Black/Skúli Sverrisson/Helge Sunde/Aarhus Jazz Orchestra

Køb billet

Friday kl. 21:00

Dørene åbner kl. 20:00

160 dkk inkl. gebyr

Aarhus Jazz Orchestra kan i år opleves under Vinterjazz i et unikt samspil med den fremsynede amerikanske trommeslager Jim Black, den eksperimenterende islandske komponist og bassist Skúli Sverrisson samt den hædrede norske komponist Helge Sunde.

Aarhus Jazz Orchestra har af flere omgange gæstet Jazzhouse under Vinterjazz til forrygende koncerter. I år slår Aarhus Jazz Orchestra sig sammen med et stjernehold bestående af de internationalt anerkendte musikere Jim Black, Skúli Sverrisson og Helge Sunde for at skabe et, for det klassiske bigbandformat, helt nyt udtryk. Et udtryk, der peger frem i tiden og giver lige så stor reminiscens om post-rock som jazz. Koncerterne består af nye kompositioner og arrangementer af og med de tre gæster og udgør derfor et helt unikt projekt.

 

Jim Black (US)

Jim Black er på forkant med en ny generation af musikere, der bringer jazz ind i det 21. århundrede. Udover at være en af de mest indflydelsesrige trommeslagere i vor tid er han også leder af et af verdens mest fremsynede bands, AlasNoAxis, med sine mangeårige samarbejdspartnere Chris Speed, Hilmar Jensson og Skúli Sverrisson. Baseret på fundamentet af hans virtuost, men stadigvæk meget personlige tilgang til jazztrommer, har Blacks æstetik udvidet sig til at omfatte balkanrytmer, rock og laptop soundscapes.

 

Skúli Sverrisson (IS)

Skúli Sverrisson er en islandsk komponist og bassist, der er bosat i New York. I de seneste to årtier har han arbejdet med de største navne fra den eksperimentelle kunstscene. Fra free-jazz legender som Wadada Leo Smith og Derek Bailey, til musikikoner som Lou Reed, Jon Hassel, David Sylvian, Arto Lindsey, og komponister som fx Ryuichi Sakamoto, Johann Jóhannsson og Hildur Gudnadóttir. Derudover arbejder han sammen med Bob Moses, Danilo Perez, Wolfgang Muthspiel and Mino Cinelu og Arve Henriksen. Sverrisson er også kendt for sit arbejde som musical director for Olof Arnalds indspilninger med Blonde Redhead og den legendariske performancekunstner Laurie Anderson. Sverrisson er blevet tildelt 5 Icelandic Music Awards, herunder Album of the Year for ”Seria” i 2006.

 

Helge Sunde (NO)

Helge Sunde er en norsk komponist og musiker, der er kendt for sine kompositioner i moderne musik og jazz til store ensembler og sine værker som arrangør for symfoniorkestre i samarbejde med forskellige store kunstnere. Han har en kandidatgrad i komposition fra Det Norske Musikkonservatorium, hvor han i dag er ansat som lektor. Helge Sunde bliver anset for at være en af de mest geniale arrangører og komponister for orkestre og er hædret med priser for sit arbejde med bl.a. hans egen gruppe ”Ensemble Denada”.

 

Aarhus Jazz Orchestra er et af Europas førende big bands. Med udgivelserne ”ReWrite of Spring”, der i Politiken blev anmeldt som den bedste orkesterudgivelse siden Palle Mikkelborgs ”Aura” fra 1989, og ”Buchanan Requiem”, som, Politiken mente, var et væsentligt bidrag til dansk kultur, cementerede orkestret deres førerposition på orkesterscenen. Begge album kom på listen over de 10 bedste albums det år. Men også i udlandet fik man øjnene op for det aarhusianske orkester, og en enig anmelderskare udråbte således begge album som mesterværker. Orkestret har støt udviklet sig til at levere musikalske oplevelser i absolut verdensklasse og består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene, flere af dem solister i international klasse.

 

Om Vinterjazz 2017

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer ca. 500 koncerter fordelt på mere end 100 spillesteder og arrangører fra København til Aalborg. Den 17. udgave af Vinterjazz finder sted den 3.-26. februar 2017. Info: www.jazz.dk