07/04

STORE SCENE

Narcosatanicos + Spines + Værket

Foto: Nanna Klith Hougaard

Køb billet

Friday kl. 21:00

Dørene åbner kl. 20:00

120 dkk inkl. gebyr

Der er kørt i stilling til en aften med genreudfordrende og dybt original musik fra den danske undergrund, når Narcosatanicos indtager Jazzhouse med Spines og Værket som support.

Narcosatanicos

Det seks mand store orkester Narcosatanicos har siden deres formation i 2011 placeret sig klippefast i den danske undergrund med deres kompromisløse fusion af vild free-jazz, doom-metal og atmosfærisk psykedelisk rock. Gruppens dybt originale lyd og medrivende optrædener har ført til, at de har spillet anmelderroste koncerter på Roskilde Festival og Spot Festival, og de er nu, i kølvandet på udgivelsen af deres anden fuldlængde studieplade, 'Body Cults', klar til at flå Jazzhouse i stumper og stykker.

 

På 'Body Cults' slæber Narcosatanicos sig som et stort såret dyr gennem et koldt mørkt mareridt bestående af skrigende saxofoner, massive vægge af guitarstøj og buldrende trommer, hvor halvkvalte skrig forsøger at trænge igennem kun for på ny at blive druknet i vanviddet. Narcosatanicos mestrer til perfektion at omfavne et rummeligt og smukt lydunivers, hvor klang og finesse får lov at ånde, indtil det bliver opslugt af tårnhøje, kakafoniske bølger.

 

I koncertsammenhæng er Narcosatanicos tilplastret i svirrende og stroboskopiske visuals, der tilslører de imellem numrerne tavse musikere og overlader beskueren til et timelangt syrebad, der i samspil med den monstrøse lyd synes lige dele skræmmende uvirkeligt og hypnotisk medrivende.

 

Spines

Med som support er Spines. De bombastiske københavnske postpunkere i Spines er efterhånden svære at overse på den danske undergrundsscene, og har efterhånden fået spillet sig fast på landets musiknethinder med deres insisterende tilstedeværelse og fængslende greb om publikum.

Deres debutudgivelse ’Lymph Nodes’ udkom i oktober 2016, og har fået gode anmeldelser med på vejen. Undertoner skriver bl.a., at de: ”[…] skaber et legesygt og insisterende dramatisk rum, hvor der både gives frihed til at opføre sig, som man vil, men hvor der også gives nogle retningslinjer for, hvad der er tilladt.”.

 

Værket

Værket er det nyeste skud på Eschos liste over prominente og fremadstormende bands; en sekstet, der med udgivelsen 'Jealousy Hits' tager teten videre fra 1970'ernes progressive rock.

 

Værket er opstået i miljøet omkring spillestedet Mayhem og har på kort tid gjort sig bemærket på flere af de københavnske spillesteder, med en optræden i TV2 Lorrys program Nye Toner samt i flere af de toneangivende medier. På 'Jealousy Hits' høres tydelige referencer til grupper som Yes, Emerson Lake & Palmer og King Crimson, uden at det på noget tidspunkt lyder uddateret. Flere af gruppens medlemmer træder sine spor i de københavnske metalbands Slægt, Kamp og Reverie, hvilket tilfører Værket en hård kant, og deres lyd har da også været beskrevet som Jehtro Tull på amfetamin.

 

Værkets koncerter emmer af teknisk kunnen og musikalsk overskud, når det unge band indtager scenen med klassisk rock omsvøbt i strygere, tværfløjte og blæsere tilsat overproportionerede og teatralske vokalpræstationer - så autentisk, at man som lytter kan blive i tvivl om, hvorvidt man står på Wembly Arena i 1976.