21/04

STORE SCENE

Norberto Lobo (PT) + Glorias Navales (CH) + Asiq Nargile (GE)

Køb billet

Friday kl. 21:00

Dørene åbner kl. 20.00

120 dkk inkl. gebyr

Eksperimenterende og excentrisk folk fra alle verdenshjørner med den portugisiske guitarist Norberto Lobo, repetitiv psych folk fra chilenske Glorias Navales og smukke toner fra den georgiske sangerinde og saz-spiller Asiq Nargile. Præsenteres i samarbejde med Fanø Free Folk Festival.

Denne aften tager Jazzhouse i samarbejde med Fanø Free Folk Festival med på en bemærkelsesværdig rejse mellem folkemusik og eksperimenterende tilgange og med musik fra Portugal, Chile og Georgien.

 

Den portugisiske guitarist Norberto Lobo gæstede Jazzhouse under Copenhagen Jazz Festival 2016 som del af orkestret Oba Loba, men har dog også flere gange imponeret i dansk sammenhæng med sit overvældende solo-guitarspil. Bl.a. har man kunnet opleve ham på Festival of Endless Gratitude. Norberto Lobo spiller ikke kun med stor virtuositet, men også med sjæl og nerve. Han formår at fortælle historier med sin guitar - historier, der fletter landskaber fra Portugal sammen med arven fra store amerikanske free folk-guitarister som John Fahey og Robbie Basho og med en god dosis syret og funklende jazz smidt ind i ligningen. Han har udsendt en række fortrinlige plader, men det er især live, at han for alvor folder guitarmagien ud. Og det bliver nu heldigvis muligt i Jazzhouse!

 

Det er sjældent, at man kan høre eksperimenterende musik fra Chile i København, og det er da også første gang, at bandet Glorias Navales gæster landet. Det relativt unge band fra Santiago har formået at skabe et helt unikt udtryk, hvor chilensk folkemusik blandes med lo-fi æstetik, repetitiv rock med betydelig inspiration fra Velvet Underground samt elementer af psych folk. Deres fremragende debut-lp "Cofradia Nautica" fra 2016 vakte international opsigt og skaffede også bandet europæiske koncerter på bl.a. den skotske Counterflows Festival. Og nu får Danmark altså også chancen.

 

Endelig kan man glæde sig til den fantastiske vokalist og saz-spiller Asiq Nargile, der trækker på den rige georgiske folkemusikarv tilsat elementer af folkemusik fra Rusland og Aserbajdsjan. Med den lut-lignende saz, der også er udbredt i musik fra bl.a. Tyrkiet og Balkan, skaber Nargile hypnotiske lydlandskaber, mens hun med sin stærke stemme fremmaner episke ballader og folkepoesi. Hendes gribende musik har ført til roste koncerter på bl.a. Cafe Oto, Tusk Festival og Womad Festival. Hendes koncert på Cafe Oto blev også indfanget og udgivet af Cafe Otos eget label som albummet "Yurt Yeri". Et album, der på fremragende vis indfanger musikkens rørende skønhed.

 

DJ's fra Fanø Free Folk Festival spiller musik før, efter og mellem koncerterne.