26/04

STORE SCENE

Oren Ambarchi (AU) + Will Guthrie (AU)

Køb billet

Wednesday kl. 20:00

Dørene åbner kl. 19:00

120 dkk inkl. gebyr

Oplev to af den eksperimenterende musikscenes mest grænsesøgende skikkelser, når multiinstrumentalist Oren Ambarchi og trommeslager/percussionist Will Guthrie spiller fælles koncert på Jazzhouse. Aftenen byder også på solo-sæt fra begge kunstnere.

Oren Ambarchi

Som grænsesøgende multiinstrumentalist og virtuos komponist har Oren Ambarchi tryllebundet en trofast fanskare igennem tre årtier. Fra slutningen af 90’erne trådte australieren for alvor i karakter med en række udgivelser, der kompromisløst trækker på alt fra drone-metal til ambient og freejazz og har inddraget et utal af prominente gæster fra avantgardescenen - Sunn O))), Boris og Mark Fell for blot at nævne nogle få.

 

Ambarchis musikalske ambition har alle dage været at overskride den traditionelle tilgang til det enkelte instrument, som han vælger at se som en genstand, et laboratorie for grænseløs lydlig udforskning. Med alternative teknikker tvinger han nye klange ud af sine instrumenter, indtil lytteren bliver i tvivl om, hvad hun egentlig lægger ører til. Under sit første og ganske tilfældige møde med guitaren i et øvelokale slog Ambarchi løs på den med trommestikker, og siden er guitaren blevet hans foretrukne instrument, eller snarere legekammerat, uden at han nogensinde har fået klassisk undervisning. Oren Ambarchis udtryk er dog som oftest mere indadvendt end ekspressivt, og hvad enten han lader sig inspirere af krautrock, metal eller jazz, kræver musikken tålmodighed og opmærksomhed. På nyere udgivelser har eksperimenterne med guitaren fået selskab af glasharmonika, strygere, klokker, klaver og percussion.

 

På sin seneste udgivelse, ‘Hubris’, fra 2016, samarbejder Oren Ambarchi med musikere som Jim O’Rourke, Crys Cole, Keith Fullerton Withman og Ricardo Villalobos, der skiftes til at spille over Ambarchis guitarloop. Pitchfork har i en rosende anmeldelse skrevet: “Few artists could assemble a group of musicians like those found on Hubris at all, but Ambarchi lets everyone do their part, then fade into the background.” Gå ikke glip af denne virtuose ener, når han spiller koncert på Jazzhouse.

 

Will Guthrie

Will Guthrie er en australsk trommeslager og percussionist, bosat i Frankrig. Han har markeret sig i både live- og studiesammenhæng med sit talent for improvisation og sin grænsesøgende kombination af trommer, percussion, elektronik og et utal af forskellige objekter.

 

Udover at spille solo har han indgået i talrige konstellationer såsom freejazztrioen The Ames Room og improvisations/kompositions-ensemblet The Sommes Ensemble, og han har samarbejdet med musikere og kunstnere som Jérôme Noetinger, David Maranha og den danske danser og koreograf Mette Ingvartsen - samt Oren Ambarchi, som han altså også denne aften vil spille sammen med.