28/05

STORE SCENE

Jazz Club LocoSelvhenter + Doctor Nerve (US)

Køb billet

Tuesday kl. 20:00

90 dkk inkl. gebyr

Scenen er sat til eksperimenter i rock, kompositionsmusik, free jazz, thrash metal og noise rock, når det danske band Selvhenter, der der blev nomineret til Nordic Music Prize 2013, og de erfarne amerikanske genrenedbrydere Doctor Nerve gæster Jazzhouse i samarbejde med Jazz Club Loco.

Danske Selvhenter sætter noise rocken i et nyt lys ikke bare med deres blanding af free jazz, drone og eksperimentel rock, men også med deres instrumentelle setup, der indeholder violin, trombone, saxofon og en imponerende mængde slagtøj.

 

Ud over rocken og improvisationsmusikken finder Selvhenter inspiration i percussion-drevet musik fra Afrika og Sydøstasien og ikke mindst den moderne minimalistiske kompositionsmusik. De to trommeslagere, Jaleh Negari (Pinkunoizu) og Anja Jacobsen (Kirsten Ketsjer, Valby Vokalgruppe) skaber stærke polyrytmiske mønstre, mens blæsere og violin bærer de simple melodiske mønstre. Men lyden er på ingen måde simpel, da effektpedaler gør den aggressiv, pågående og energisk.

 

Doctor Nerve er en institution i amerikansk eksperimentalrock, der opererer i det oversete grænseland mellem moderne kompositionsmusik, thrash metal og bigband free jazz, alt sammen med et stærkt anstrøg af Frank Zappa. Bandets enestående lyd vokser ud af en solid guitar/trommer/bas-konstellation som lægger et hårdtslående rock-fundament, mens den vildtvoksende blæsersektion kæmper sig gennem stramme og komplekse kompositioner og fritflydende kakofoni-improvisation i faretruende tempo.

Biografi
 
Doctor Nerve blev dannet af komponist og guitarist Nick Didkovsky i 1984 og har siden været et samlingspunkt for den kreative musikscene omkring New York. Gruppen er blevet produceret af Fred Frith og havde trompetisten Dave Douglas som mangeårigt medlem. De har samarbejdet med så forskellige musikere som Thomas Dimuzio,  Henry Kaiser, Steve MacLean, Frank Pahl, Isso Yukihiro, Samm Bennett. Endvidere har de udgivet pladen "Ereia", som indeholder et længere værk, hvor de suppleres af The Sirius String Quartet. Doctor Nerve tæller i dag musikere fra Iconoclast, Time of Orchids, PAK, Meridian Arts Ensemble, Gary Lucas' Capt Beefheart projekt Fast 'N Bulbous, samt den højtrespekterede pianist Kathleen Supové, der er kendt for sine opførelser af Michael Byron, Lukas Ligeti, Dan Becker, Randall Woolf og andres værker. Det er første gang de optræder i Skandinavien.

 

Selvhenter, der tidligere har spillet på Copenhagen Jazz Festival, blev dannet i 2007 som en trio med violin, saxofon og trombone, men blev i 2008 udvidet med to trommeslagere. Bandet udgav i 2012 deres første fuldlængde plade “Frk. B. Fricka”, der er produceret af guitaristen Peter Peter. Bandet består af Sonja LaBianca (saxofon), Maria Bertel (trombone), Maria Diekmann (violin), Jaleh Negari (trommer) and Anja Jacobsen (trommer). De fem medlemmer kommer alle fra andre interessante konstellationer fra den danske eksperimentelle musikscene så som Pinkunoizu, Havens Fugle, Chimes & Bells, Gud Er Kvinde, Valby Vokalgruppe, Kirsten Ketsjer og Choir Of Young Believers.