15/04

STORE SCENE

Ung Jazz Finale: ALAWARI! & Claudia Campagnol

Køb billet

Saturday kl. 20:00

Dørene åbner kl. 19.00

60 dkk inkl. gebyr

Den 18. udgave af Ung Jazz er fremme ved afgørelsen! Sidste koncert, inden vinderen kan kåres, bliver mellem den københavnske sekstet, ALAWARI!, og sanger/pianist Claudia Campagnol.

Sangerinde Claudia Campagnol synger og spiller klaver, enten solo eller i som trio-, kvartet- eller kvintetkonstellationer. I Ung Jazz-regi, har hun valgt at optræde solo, hvilket hun er den første til at gøre i konkurrencens 17 år lange historie. Hendes lyd er varm og soul’et med inspiration fra pop og rhythm’n’blues, men også med en klar jazzreference, hvor improvisation og dynamik er i fokus. Claudia Campagnol spiller og synger lige fra hjertet, og for hende er musikken ren kommunikation. Semifinale-juryen sagde om Claudias optræden i semifinalen: ”Kompetent, modent og på et højt teknisk niveau. Gode kompositioner med avanceret harmonik, der fremføres overbevisende, både solistisk og som akkompagnement.” 

 

ALAWARI!’s musik tager udgangspunkt i enkle kompositoriske linjer, med stor dynamisk spændevidde. De simple kompositioner henter blandt andet inspiration fra den klassiske impressionisme, den moderne avantgarde-scene og den nordiske luftighed. Gruppen bruger intense improvisationer og klanglig minimalisme som modpoler og har en sans for spænding, men samtidig en stærk lydhørhed som binder dem og udvisker grænserne mellem komposition og improvisation. I Kolding viste ALAWARI! ”et højt teknisk niveau med afsæt i flotte kompositioner, der blev båret af en stærk rytmegruppe med en fremragende bassist. Kompetente og kreative solistiske indslag, og en gennemført sceneoptræden.” 

 

Førstepræmien er 10.000 kr. i støtte til et projekt, som koordineres med JazzDanmark. Også her vil der i år være friere rammer for, hvad pengene kan bruges til. Det kan være til indspilning af musik eller video, turné, coaching eller noget helt fjerde.  

 

Ung Jazz har siden 2000 skabt nye muligheder for unge jazztalenter, der blandt andet får større erfaring med at spille live og udvider deres publikum og netværk. De seneste års vindere har desuden spillet på for eksempel Copenhagen Jazz Festival, Modern Jazz Days i Køge, Aarhus Jazz Festival og Giant Steps.

 

Line-up


Claudia Campagnol

Claudia Campagnol - piano/vokal


ALAWARI!

Frederik Engell - tenorsaxofon

Asger Uttrup Nissen - altsaxofon

Carlo Becker Lauritsen - trompet og flügelhorn

Sune Sunesen - piano

Jonatan Bak - kontrabas

Simon Forchhammer – trommer