Jazzhouse fraflytter adressen på Niels Hemmingsens Gade 10 ved årets udgang. Københavns Kommune, Jazzhouse, Global og VerdensKulturCentret (VKC) arbejder nu på at realisere en vision om at skabe et musikalsk kraftcenter på Nørrebro, hvor Jazzhouse den 1/1 2018 flytter ind på et fælles spillested med Global på VerdensKulturCentret (VKC), Nørre Allé 7 på Nørrebro. Læs den officielle pressemeddelelse om processen her.

 

Jazzhouse er et regionalt spillested, og er forpligtede til at realisere formål og vision gennem målrettede aktiviteter inden for fem strategiske områder:

– Koncertvirksomhed
– Udvikling af musiklivet, herunder vækstlag og smalle genrer
– Publikumsudvikling, herunder markedsføring og kommunikation
– Eksternt samarbejde
– Professionel ledelse, organisation og opgaveløsning

Vores ambition er – med jazz som omdrejningspunkt – at være Skandinaviens førende spillested for eksperimenterende samtidsmusik, gennem særligt fokus på at re-kontekstualisere, diskutere og aktualisere jazzen:

Det gør vi dels ved at programlægge jazzkoncerter op ad andre musikalske udtryk (hiphop, folk, avantgarde, moderne komposition, kompleks metalmusik osv.), og ved at præsentere både de nye retninger i jazzen, og de legendariske koryfæer hvis virke udgør grundlaget for disse nye retninger. Dermed sætter vi fokus på jazzen som en levende samtidskunst med stærke historiske rødder og bringer jazzen i dialog med andre genrer og kunstformer.

Vi forsøger således at gøre jazzen tilgængelig for et publikum, der i udgangspunktet ikke er interesserede i jazz, bl.a. ved at forbinde genren med andre samtidsudtryk og insistere på jazzede kvaliteter i “ikke-jazzmusik”.

Ydermere sætter vi jazzen til forhandling igennem en demokratiseret programlægning, hvor musikere, kuratorer og arrangører får indflydelse på profilen. Programmet må aldrig blive et postulat om at “dette er jazz”, men i stedet en fortløbende forhandling af, hvad jazz er.

Samarbejdspartnere:
Global, Fonden Voxhall, Distortion Festival, Frost Festival, Wundergrund, Copenhagen Jazz Festival, CPH PIX, CPH:DOX, Buster Filmfestival, Københavns Hovedbibliotek, PROTON, Unicorn, Jazz Club Loco, Børnejazzklubben, RMC, Lyd+Litteratur, Fasching i Stockholm, Nefertiti i Göteborg og Nasjonal Jazzscene i Oslo.